Träning

Träna utomhus i sommar

Äntligen är dagarna och kvällarna ljusare och man hittar lite ny energi. Semestern närmar sig och det vankas mycket god mat och dryck så det är dags att försöka få igång lite träningsrutiner efter vintern.

Många kommuner satsar på så kallade utomhus gym runt om i vårt land. På dessa kan man träna som man gör inne på träningsmaskiner med den skillnaden att du gör det utomhus och det är gratis. Den händige och uppfinningsrike kan enkelt skaffa ett i sin egen trädgård om man hellre vill det. Det krävs inte alltför mycket tid att gå ut och köra ett pass om man är förberedd och har tillgång till redskapen som krävs.

Det viktigaste är givetvis att vi mår bra och att vi hittar den träningsform som passar oss oavsett om det är på gym, ett löppass i skogen, en långpromenad eller en cykeltur. Ta tillvara på de ljusa dagarna och tanka D-vitaminer från solen så du sedan orkar med den mörkare hösten och vintern som sedan är i intågande igen. Ljuset i kombination med frisk luft gör redan där ofta att vi känner oss piggare och gladare till sinnet och det blir lättare att hitta motivationen igen.