Hälsa, Träning

Träna med kettlebells

kettlebell

Att träna med kettlebell är en bra träningsform som, rätt utfört, stärker hela kroppen. Kettlebells finns i en rad olika viktklasser och passar därför de allra allra flesta människor som vill bli starkare på bred front.

Vad en kettlebell är är ganska lättförklarat. De traditionella modellerna är en helgjuten rund vikt i gjutjärn, likt en kula, som även är utrustat med ett ergonomiskt handtag i samma gods. Nyare modeller kan ha möjligheten att justera vikten på kettlebellen och är därför inte gjorda i ett enda stycke, men grundprincipen är dock densamma.

Kettlebellens ursprung är Ryssland och där den användes flitigt som kompletterande träning för både idrottsmän och soldater under Sovjettiden. En kettlebell är perfekt för att genomföra en rad olika styrkeövningar, främst dynamiska, och det är just det som är dess styrka. Med enbart en enda kettlebell och välvalda övningar så kan du i princip stärka hela kroppens muskulatur, och det på ett sätt som gör att du blir stark i hela rörelsen. Om du ännu inte är ägare av detta multifunktionella träningsobjekt så hittar du kettlebells i flera olika viktklasser hos Gorillasports.

Det är även fullt möjligt att tävla inom kettlebell och då är det antingen två kettlebells i stöt eller en kettlebell i ryck som gäller. Tävlingsmomentet går ut på att klara så många godkända repetitioner som möjligt under utsatt tid. Anmälan till SM är just nu i full gång, anmäl dig hos Kettlebell Sport Sweden.