Hälsa, Träning

Övningar som stärker ryggen

Det är vanligt nuförtiden att ha smärtor i ryggen, men det finns saker du kan göra för att förhindra det. Det finns många övningar som stärker ryggen som du enkelt kan göra hemma. Om du vill träna ländryggen kan du bland annat satsa på bäckenlyft, även kallat bryggan, samt benlyft. Motsatt arm- och benlyft är också ett mycket bra sätt att stärka ländryggen på.

Andra åtgärder än träning

Om du lider mycket av dina ryggsmärtor kan du även göra andra saker än enbart träning, dock är det alltid bra att träna i kombination med hjälpmedlen också. Hos Pryotoma hittar du produkter som kan hjälpa dig att stötta din rygg, så som högkvalitativa ryggstöd. Ett ryggstöd hjälper dig att hålla din rygg rak och det förbättrar din hållning avsevärt. Om du lider av ryggbesvär kan du få stor hjälp av ett sådant.

Träning och sjukgymnastik

Du kan också få stor hjälp av träning och sjukgymnastik, en sjukgymnast kan visa dig vilka övningar som är allra bäst för just dina problem. Rörelse är dessutom ett skonsamt sätt att lindra ryggont på, samtidigt som det är mycket effektivt. När vi tränar glömmer vi ofta bort att göra övningar som är bra just för ryggen, även om det oftast är ryggen som tar mest stryk i vardagen.