Hälsa, Träning

Träning och träningskläder för olika typer av träning

Vilka träningskläder du behöver beror på vilken typ av träning det handlar om. En del idrotter har speciella kläder, så som kampsporter, men om du till exempel ska träna på gymmet eller springa i skogen kan du själv välja vilka kläder du ska bära.

Om du utövar en träningsform där du svettas mycket är det smart att ha träningskläder i ett material som andas. Självklart finns det även mode för träningskläder som förändras, så om du vill vara trendig på gymmet kan det vara bra att ha en koll på rådande trender. Sedan ska du förstås känna dig bekväm också.

Underskatta inte en vanlig t-shirt och shorts

Det är inte alltid ett måste att ha speciella träningskläder utan en helt vanlig t-shirt och ett par shorts kan också fungera när du tränar. Nätet är en bra källa till shopping oavsett vilken typ av träningskläder du väljer att bära. Om du bara ska spela fotboll med kompisarna eller träna på närmaste gymmet kan de allra enklaste kläderna fungera utmärkt.

Det viktigaste är att de är bekväma för den typen av träning du tänker utföra och att du kan röra dig smidigt i dem. Glöm inte bort att en del träningsformer kräver speciell utrustning för att undvika skador och liknande.

Träningskläder för löpning

Om du sysslar med löpning är det viktigt att du väljer träningskläder som har mjuka sömmar för att undvika skav. Tröjan ska inte sitta för tajt över axlarna då det kan begränsa pendlingseffekten. Det är viktigt att ha kläder som håller sig på plats när du löptränar, du ska inte behöva dra upp tightsen eller dra ner tröjan titt som tätt.

Om du löptränar utomhus på vintern är det viktigt att du använder dig av lager-på-lager principen för att hålla dig torr och varm under löpningen. Glöm inte att det är minst lika viktigt med bra skor som bra kläder när du tränar.