Hälsa, Kost

Laga mer hälsosam kost

Vi vet alla att vi bör laga mer hälsosam mat. Ibland kan det dock kännas enklare att slänga ihop något mindre nyttigt. Det är viktigt att du har inspiration till att laga mat. Till exempel att du har fräscha ingredienser som väntar på att bli tillagade. Eller att ditt kök ger dig inspirationen.

Skapa inspiration

Ett bra sätt att skapa den inspiration du behöver är att göra ditt kök inbjudande, vackert och effektivt. Exempelvis genom att skaffa det du behöver för att laga maten så du inte blir frustrerad för att du saknar någon köksgrej. Likaså så kan du se till att sakerna du köper är både vackra och funktionella.

Köp en vacker skål och lägg fräscha grönsaker i den och ställ den på köksbänken. Du kommer garanterat att vilja laga något hälsosamt varje gång du ser den. Sätt fram en snygg skärbräda och knivar bredvid skålen som en liten push.

Skaffa krukor med örter i och ställ också dem på köksbänken. Om du sedan dessutom dukar bordet med fina glas och tallrikar så kommer det också att inspirera dig. Ge dig sedan ut på nätet och läs några hälsosamma recept eller bloggar. Vips har du allt du behöver för att laga vacker och hälsosam mat!