Hälsa

Få hjälp med håravfall

Håravfall kan drabba både män och kvinnor i olika skeden i livet. Det kan vara besvärligt, pinsamt och kan orsaka stress och oro vilket kan förvärra situationen. Ditt hårs hälsa är ofta en bra indikator på hur din kropp mår. Därför är det viktigt att ta reda på orsaken till förändringar i håret och håravfall och kom ihåg att det finns hjälp att få som kan förbättra situationen. Spikecap är ett sådant hjälpmedel – om det kan du få mer information här.

Vanliga orsaker till håravfall

Håravfall kan ha många orsaker. Det kan vara ärftligt, bero på hormonförändringar eller ålder. Har du dålig kosthållning kan även det påverka hårkvaliteten och likaså kan infektioner och en del läkemedel ha en inverkan. Även graviditet eller andra stora förändringar eller trauman i livet kan orsaka håravfall.

Tips och råd på vad du kan göra

Saker som påverkar håravfall som du vanligtvis har kontroll över själv är exempelvis stress och diet, men en del fall är svårare att behandla beroende på orsaken. Huvudmassage eller andra metoder så som Spikecap som ökar blodtillförseln till hårsäckarna kan hjälpa. Se också till att ta hand om dig själv, ditt hår och din hårbotten och ät hälsosam mat. Om det inte hjälper kan det vara bra att be sin läkare om råd.