Hälsa, Kost

Brist på viktiga ämnen i kroppen

Våra kroppar är i behov av viktiga näringsämnen för att man ska må bra. I vissa fall så kan det bli en brist på viktiga ämnen i kroppen som gör att vi mår betydligt sämre än vad vi vanligtvis gör. Det kan vara vitaminbrist men och brist på mineraler som gör att vi inte riktigt är vårt vanliga jag.

Nu behöver vi inte sitta och räkna på allt som vi stoppar i oss utan vi får i oss mycket via den föda som vi äter. Äter vi varierat så ska det inte vara några större problem. Det kan vara att vi i perioder kanske inte äter så hälsosamt som vi borde. Du känner bäst dig själv och om du börjar känna dig tröttare än vanligt och lätt för att få muskelkramper så kan det vara magnesium som du har brist av.

Om du känner av någon symptom som exempelvis muskelkramp eller trötthet så kan du ha ett behov att få i dig extra mineraler. Genom att använda dig av magnesiumpulver så kan du återställa den brist av mineralet magnesium som du lider av. Se till att inte stressa och försök dra ner på kaffe, läsk, socker och alkohol då detta kan ställa till det och förbruka mycket av det magnesium som finns hos dig. Tänk dock att alltid följa den dosering som följer med förpackningen. Tänk på att du kan blanda ut om magnesi

umet är i pulverform med juice eller annan dryck som smoothies. Blandar man ut det i vatten så kan 2 till 3 deciliter räcka gott till ungefär 2 gram magnesiumpulver. Överskrid aldrig doseringen och alltid så att barn inte kommer åt tillskottet.