Okategoriserade

Bygga muskler för skönhet

shutterstock_179057414

Det är många kvinnor som har som träningsmål att se bättre ut och då tränar moment som konditionsträning så som turer på löpbandet och liknande. Här ska vi titta lite närmare på de positiva effekterna av att bygga upp muskler istället.

Det är nog många som fått höra att kvinnor inte borde hålla på med träning med vikter eftersom man får ”bulligare” muskler och börjar se manlig ut. Men muskler kan inte tränas för att bli bulliga, eller slanka för den delen, de blir antingen större eller mindre.

Vad muskler dock gör för en är att göra en starka och smidigare, men för de som är ute efter att se snygg ut kommer muskler även hjälpa till att ge en kurvor. Eftersom muskler dessutom kräver mer energi även när man är inaktiv så är de bra för att hålla nere underhudsfettet.

Det finns ingen anledning att vara rädd för att man ska se ut som en bodybuilder bara för att man börjar bygga upp muskler, ett sådant resultat tar väldigt lång tid och ett otroligt engagemang. Att bygga upp muskler är en sådan gradvis process att man kan enkelt märka när man nått sitt eget ideal.