Hälsa, Träning

Vikten av bra kost och träning

Det är många som gillar att träna och har ett aktivt liv, medan andra lägger stolthet i att klara ha en bra figur utan träning. Dock är inte träningens viktigaste mål att ha en bra figur utan att ha en god hälsa och hålla dig frisk. Det är konstaterat att stillasittande är en hälsorisk, för när kroppen inte aktiveras finns risk för att aktiviteten i organen försämras. Det finns många sätt att träna på och det behöver inte vara hård träning. Om du vill ha lite inspiration kan du kolla online.

Fördelar med träning

Det finns många fördelar med träning. Att röra på sig bidrar som sagt till att organen fungerar bättre. Du ökar din syreupptagning vilket gör att din kondition övas upp så du orkar mer. Du blir piggare och mår bättre psykiskt. Det är inte för inte det finns träning på recept mot depression nuförtiden. Du sover bättre när du ansträngt din kropp. Du blir starkare i kroppen och du stärker ditt immunförsvar.

Träna utomhus

Om du dessutom tränar utomhus får du på köpet mer D-vitamin, samt frisk luft, vilket är bra eftersom du får det lilla solljus som finns på de korta dagarna under vinterhalvåret. Det smidigaste sättet att träna utomhus är att powerwalka, promenera eller löpträna.