Hälsa, Kost, Träning

Lägg in träningen i vardagen

Ibland kan det kännas som om man aldrig får tid över till sig själv, sin egen hälsa och välbefinnande och då är det extra viktigt att tänka på att äta rätt och lägga in småsaker för att komma igång med träning i vardagen. Detta hjälper samtidigt till för att orka med alla måsten som ska göras både på jobbet och hemma.

Förutom att det är bra att äta stark mat för att hålla igång sin förbränning så behöver vi mycket grönsaker för att hålla magen i trim. Genom att exempelvis använda oss av vitkål och morötter så får magen arbeta en stund mellan måltiderna och vi håller oss mätta längre.

Stress gör att vi känner oss mer tidpressade och får svårare att smälta maten på rätt sätt, vi lagrar fett i kroppen och tar oss inte tid att motionera. Genom att lägga in små saker i vardagen som tillför frisk luft och motion minskar vi samtidigt stressen och får mer energi över till annat. Ta cykeln eller promenera till affären eller jobbet om du har möjlighet, undvik hissen och ta trapporna, följ barnen till deras aktiviteter och passa på att ta en promenad medan de tränar. Det finns många tillfällen där vi kan lägga in lite träning i vardagen bara vi vidgar vyerna lite.