Hälsa, Mentalt, Träning

Undvik höst- och vinterdepressionen

Nu när sommaren väl är över på riktigt och hösten smugit sig på är således även vintern snart i antågande. Något som är väldigt vanligt vid den här tiden på året och några månader framåt är risken att fastna i en depression, som till stor del utlöses av tidsperiodens medföljande mörker. Ett fantastiskt bra sätt att värna sig är dock att bibehålla sin fysiska träning.

Den som vill skapa optimala förutsättningar för sig själv när det kommer till att motstå en potentiella höst- och vinterdepression bör göra så genom att ta hand om sin hälsa i minst lika stor utsträckning som under sommarhalvåret. Det handlar helt enkelt om att bibehålla sin fysiska träningsdos (eller öka den!) och att både äta och sova på ett hälsosamt sätt. Inget slarvande med andra ord!

Ett bra tips är även att skaffa sig en aktiv hobby som passar för denna tid på året, så som att åka längdskidor eller slalom. Annars är nästan det som återstår att signa upp sig på något gym, då de allra flesta brukar ha svårt för att ta sig ut i höstrusket eller snöstormen.

Bra rutiner är alltså det som gäller, något som iofs är viktigt året om!