Träning

Cross Fit – för dig som vill ha en utmaning

Cross Fit

Cross Fit är en sport som blivit ganska populär de senaste åren och allt mer hålls på gym och av olika personliga tränare. Sporten är en sammansättning av andra sporter och du tränar flera olika delar av kroppen samtidigt. Cross Fit tränar de stora musklerna i kroppen på ett intensivt sätt, och kör slut på dig, vilket har gjort sporten omåttligt populär bland dem som vil komma i trim fort. Är du redo att utmana dig själv? Vill du svettas? Då är Cross Fit helt rätt för dig!

Använda rätt utrustning

När du tränar Cross Fit är det viktigt att du har rätt utrustning. Den kan du köpa på olika affärer och näthandlare som säljer gymutrustning, till exempel Gymkompaniet. När du tränar Cross Fit använder du många olika redskap för att utföra lyft med mera. Bland annat används fria vikter, viktstång, och ibland även träningscykel eller traktorhjul. Vilken utrustning du bör använda dig av beror lite på om du ska träna inomhus eller utomhus.

Hur du tränar

Om man är ett gäng kan man gå ihop och skapa en hinderbana för Cross Fit, och om man är själv i ett litet hem kan man köpa sig några olika vikter, sätta ihop ett program och göra några olika ”stationer” med olika vikter för olika övningar, och köra dem i olika set. Vanliga övningar inom Cross Fit är armhävningar, sit-ups och olika typer av lyft och knäböj med vikter. Bäst är om du kan vara utomhus, på en väg eller träningsplats eller eventuellt utegym. Om du är i trädgården riskerar du dock att förstöra gräset, då du kommer kravla runt och springa på stället med mera. Bättre är om du har tillgång till en sandad eller grusad plats, eller gräs som du inte behöver vara försiktig med.