Träning

Underkläder för träning

I träningsvärlden är ju alla medveten om att vi bör träna iförda speciella plagg och hålla oss borta från många andra. Men alla verkar inte ha snappat upp att detta egentligen gäller alla kläder vi har på oss, även underkläderna.

Träningsbyxor och tröja hör ju till vardagen idag och de flesta som tränar, från proffs till nybörjare, har ju säkert på sig minst en av dessa designade just för träning. Kvinnor har ju också upplevt hur mycket värt en bra sport-bh egentligen är, speciellt de som har större byst.

Men det är inte bara bh som bör köpas som träningskläder; man kan få minst lika mycket av att investera i ett par sköna och anpassade träningstrosor. Den första och kanske bästa anledningen till detta är ren komfort. Träningstrosor kommer ofta i hipstermodell och det är väldigt medveten. Denna modell sitter nämligen väldigt bra på plats trots att man rör sig väldigt mycket. Detta gör dem mycket mindre benägen att glida snett och sitta obekvämt.

Men även om man har vanliga hipstertrosor i garderoben finns det fortfarande anledningar till att välja träningsvarianten. Dessa tillverkas nämligen i funktionsmaterial som ju är mycket bättre på att transportera fukt och ger där med ytterligare komfort efter ett träningspass. Alla som har gjort misstaget att träna hårt i bomullskläder vet ju garanterat hur obekvämt det kan vara när de börjar suga åt sig all fukt och blir blöt, kall och tung.

Kläder som är anpassade träning både i material och passform gör det enklare att träna då man verkligen kan fokusera på träningen och inte störas av att man är obekväm i kläderna och konstant måste justera dem på alla sätt och vis. Men det är inte bara under träningspassen som dessa kläder kan bäras med fördel; de är minst lika bra när man håller på med någon annan aktivitet där man rör sig en hel del och får upp pulsen.